Kedves kommentelőm A fickó fakanállal hatására készítettem ezt az isteni fogást. Én ugyan lazacpisztráng helyett sima pisztránggal, de ez semmit nem von le az értékéből.
Két főre
- 2 pisztráng
- 1 bögre arborio rizs
- 1 bögre fagyasztott zöldborsó
- fél liter alaplé
- 1 dl fehérbor
- 1 dl tejszín
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- citromlé
- olaj
- vaj
A pisztrángokat kívül belül sóztam, boroztam, meglocsoltam citromlévell.
Az apróra vágott hagymát kevés olaj és vaj keverékén megpároltam, a végén hozzáadtam a nagyon apróra vágott fokhagymát. Beleraktam rizst, és pár percig együtt pároltam. 1 dl fehérborral felöntöttem, és megvártam amíg a szesztartalma elpárolog, és a rízs felszívja. Ezután kis merőkanalanként hozzáadtam az alaplét, és folyamatosan kevertem, mikor az alaplé már elfogyott, de nem volt még tökéletes al dente, forró vízzel pótoltam. Mielőtt elkészült, hozzáöntöttem a zöldborsót, és összefőztem. Legvégül egy dl tejszínt beletettem. Lefedtem és félrehúztam a tűzhelyről.
Amíg a pisztráng elkészült, még a risotto is meleg maradt.
A pisztrángot olajon megsütöttem, az első oldal kb 5 perc alatt, a másik oldalt 3 percig sütöttem.