Talán már írtam hogy a főzés mellett a másik fontos hobbim a futás. De miután én semmit nem csinálok egyedül, már két éve rátaláltam a Dagadt Köcsökögre, Moós Gergő csapatára, akik támogatnak, segítenek mindenkinek, aki feláll a fotelből és elkezd mozogni, gyalogolni futni. Akkora lelkesedést kap aki lefutja az első kilométerét, mint aki az első maratonját.
A csapatnak kisebb csoportjai is vannak, például a Tudatosan(T)eszem csoport, ami az egészséges étkezést és fogyást segíti. Egyik kedves csoporttársam Hortobágyi Gyula tett fel egy szimpatikus medvehagymás pitét, amit én átalakítottam spenótossá.
Tészta:
- 30 g Lenmagliszt
- 120 g Zabpehelyliszt
- 5-6 ek Víz
- 5 dkg vaj (eredetileg margarin, de annyira nem tudok diétázni, hogy margarint használjak.:)
- só
Töltelék:
- 25 dkg Túró (Aldi light)
- 2 darab Tojás
- 3 evőkanál Tejföl
- fél kg spenót
- kevés vaj
- só
- fokhagyma
A tésztahozzávalóit összegyúrom, és egy tortaforma aljába lapítom vizes kézzel.
A spenótot megpucolom, összevágom, és kevés vajon fokhagymával megpárolom. Mikor kihült, összekeverem a túróval, tojással, tejföllel. A kész masszát a tészta tetejére öntöm.
180 fokos sütőben 40 percig sült.