Ebben a hőségben valami hideg ételre vágytam.
Ráadásul éppen költözöm, és úgy döntöttem kiselejtezem a száz éves gasztro folyóirataimat.
Összesen 3 receptet találtam, amit tényleg használnék, ez egy ősrégi Stahl magazinban volt.
Hozzávalók:
- 1 csicseriborsó konzerv
- 2 kaliforniai paprika apró kockákra vágva
- 2 paradicsom apró kockákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 1 csokor petrezselyem finomra vágva
- 1 citrom leve (vagy zöld citrom)
- chilipaprika izlés szerint
- 6 evőkanál olivaolaj
- 1 tk római kömény
- só bors
A csicseriborsót lecsöpögtetjük, majd összeeverjük az összes hozzávalóval. Lehútjük, kicsit állni hagyjuk, majd jól megeszzük. :)
Pitával lenne a legjobb, de én éppen megsütöttem az egyik régi kenyeremet, 20 százalék teljes kiörlésű liszttel, és azzal ettük..